Povodom ubistva Amre Kahrimanović: Opozicija traži ostavku ministra unutrašnjih poslova Hajrudina Mehanovića (Foto/Video)

Sjednici Skupštine TK, između ostalih, prisustvuju i članovi porodice ubijene Amre Kahrimanović, a njen brat i sin su ustali i okrenuli leđa prilikom izlaganja o stanju sigurnosti u TK
na vanrednoj sjednici skupstine tk koja je sazvana povodom brutalnog ubistva amre kahrimanovic u tuzli opozticija trazi ostavku ministra unutrasnjih poslova tk
Opozicija traži da ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović podnese ostavku (Foto: D. Zabuš)

U Tuzli se danas održava sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera, sazvana povodom ubistva Amre Kahrimanović, koju je 7. februara u Tržnom centru Sjenjak hicima iz službenog pištolja usmrtio policijski inspektor Elvis Ćustendil.

Sjednici Skupštine TK, između ostalih, prisustvuju i članovi porodice ubijene Amre Kahrimanović, a njen brat i sin su ustali i okrenuli leđa prilikom izlaganja direktora Uprave policije MUP-a TK Dževada Kormana i još nekih zastupnika koji nisu izričito tražili ostavku ministra unutrašnjih poslova TK Hajrudina Mehanovića, piše Faktor.

Sjednici prisustvuju sin i brat ubijene Amre Kahrimanović (Foto: D. Zabuš)

Direktor policije Korman podnio je izvještaj o stanju sigurnosti za 2023. godinu i januar ove godine te istakao da je stanje sigurnosti ocijenjeno kao zadovoljavajuće. U prošloj godini, naveo je, zabilježeno je 11 ubistava, koja su rezultirala s podnošnjem sedam izvještaja protiv počinitelja, a policija je evidentirala i 44 slučaja samoubistva.

(Detalj sa vanredne sjednice Skluopštine TK – DZ)

Nakon toga, direktor policije podnio je izvještaj o svemu što je poduzeto 7. februara, kada je ubijena Amra Kahrimanović, počev od prijave građana koja je stigla u 20.55 sati, konstatiranja smrti žene u 21.05 sati, hapšenje Elvisa Ćustendila te detaljima utvrđenim tokom istrage, a između ostalog i to da se od 5. febraura nalazio na godišnjem odmoru te da je zbog toga pokrenut postupak utvrđivanja odgovornosti jer za to vrijeme sa sobom nije smio imati oružje, prenosi Faktor.

(Bojkot članova porodice Kahrimanović)

– Očekujemo preuzimanje političke odgovornosti, odnosno ostavku ministra unutrašnjih poslova. Ukoliko ministar ne osjeća odgovornost, postoji mogućnost da premijer pokrene njegovu smjenu, a svaka druga procedura ne bi bila primjerena u ovom slučaju – rekao je, između ostalog, Dževad Hadžić, šef Kluba zastupnika Siocijaldemokratske parije (SDP) u Skupštini TK. (tl – Foto: Darko Zabuš)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *