Povećane plate policijskim službenicima FUP-a, osnovica iznosi 425 KM

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak poručio je kako će nastaviti poduzimati aktivnosti na poboljšanju statusa policijskih službenika Federalne uprave policije
policijskim sluzbenicim federalne uprave policije uvecane plate
Foto: Ilustracija

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i predsjednik Upravnog odbora Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Mihret Rotić potpisali su danas Sporazum o osnovici za obračun plata policijskih službenika.

Sporazumom o osnovici za obračun plata policijskih službenika utvrđena je osnovica za obračun plate u iznos od 425 KM, a što će rezultirati povećanjem plata policijskih službenika Federalne uprave policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak poručio je kako će nastaviti poduzimati aktivnosti na poboljšanju statusa policijskih službenika Federalne uprave policije, a posebno je istakao važnost njegovanja jedinstva policijskih službenika, državnih službenika i namještenika u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i Federalnoj upravi policije.

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Mihret Rotić zahvalio se ministru Isaku na zalaganju i aktivnostima koje poduzima kako bi se poboljšao status policijskih službenika i ojačao rad Federalne uprave policije.

“Ovom prilikom zahvaljujemo se premijeru Nerminu Nikšiću i kompletnoj Vladi Federacije BiH, a posebno Vama zbog iskrenog zalaganja da se ojača rad Federalne uprave policije i kompletnog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova” poručio je Rotić. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *