Povećana sredstva za sahrane i liječenje braniteljske populacije

Transfer za sufinanciranje troškova sahrana pripadnika braniteljskih populacija povećan sa 600.000 KM na 2.100.000 KM

0
226
Vlada FBiH za tri miliona povećala je sredstva za probleme branitelja (Foto: Press VFBiH)

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mosatru, donijela odluke o povećanju za ukupno 3.000.000 KM dva transfera planirana ovogodišnjim Proračunom FBiH Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, a namijenjenih za pomoć pripadnicima braniteljskih populacija.

Tako je transfer za sufinanciranje troškova sahrana pripadnika braniteljskih populacija povećan sa 600.000 KM na 2.100.000 KM, a dodatni iznos je osiguran unutarnjom preraspodjelom sredstava Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata.

Odluku o povećanju ovog transfera Vlada je donijela imajući u vidu povećan broj zahtjeva za troškove sahrana pripadnika braniteljskih populacija.

Sa 1.500.000 KM na 3.000.000 KM povećana je i vrijednost transfera za pomoć u liječenju branitelja. Dodatna sredstva su, također, osigurana preraspodjelom unutar resornog federalnog ministarstva.

I ta odluka je donesena zbog povećanog broja zahtjeva za pomoć u liječenju pripadnika braniteljskih populacija (razvojačenih branitelja i članova njihovih porodica, kao i porodica poginulih branitelja, umrlih ratnih vojnih invalida, porodica umrlih dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja i porodica umrlih razvojačenih branitelja), priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here