Potvrđeno iz MUP-a TK: U tuzlanskom naselju Lipnica ubijena žena

Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a
u tuzlanskom naselju lipnica dogodilo se ubistvo a kako je potvrdjeno iz mup-a tk ubijena je zenska osoba
“Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije (Foto: Ilustracija)

Na području Tuzle danas se dogodilo ubistvo. U naselju Lipnica je ubijena žena, pišu Vijesti.ba.

“Dana 21.02.2024.godine, oko 11,50 sati, dežurna služba PS Zapad obaviještena je od strane građanina da se njegovi prijatelji S.B. i E.S.T., nastanjeni u Lipnici, grad Tuzla, ne javljaju na njegove telefonske pozive, te da mu se neposredno prije ove prijave policiji, javio na video poziv E.S.T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S.B., te je zatražio intervenciju policije”, potvrđeno je iz MUP-a TK.

Dodaje se se kako su na mjesto događaja odmah upućeni policijski službenici PS Zapad i SHMP Doma zdravlja Tuzla, te je izvršen nasilni ulazak u stan u kojem su se nalazili imenovani, gdje su zatečeni beživotno žensko tijelo S.B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla i muškarac E.S.T. sa vidljivim povredama u predjelu stomaka, koji je prevezen u JZU UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći.

“Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a, te se se preduzimaju sve dalje mjere i radnje po nalogu tužioca.”

Ubistvo je počinio mađarski državljanin, stopostorni invalid. Ubio je ženu s kojom je bio u braku. 

Nakon počinjenog ubistva, osumnjičeni je nanijeo rane i sebi u pokušaju da izvrši samoubistvo. 

Mađar je primljen na UKC Tuzla, sa ubodnim ranama u predjelu abdomena, a po prijemu je intubiran i trenutno je u operacionoj sali, što je potvrđeno iz UKC-a Tuzla. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *