Potvrđena optužnica protiv policijskih službenika Jusufa Penave i Armina Vrače

Oni su mu pojedinačno više puta zadavali udarce nogama i rukama u predjelu glave i trupa, vukli za kosu, te vrijeđali, psovali mu majku

0
239
Dva pripadnika MUP-a HNK optužena za zlostavljanje u obavljanju službe (Foto: MUP HNK)

Županijsko tužiteljstvo u Mostaru je nakon provedene istrage podiglo, a Općinski sud u Mostaru potvrdio optužnicu protiv policijskih službenika Jusufa Penave (1996.) iz Čapljine i Armina Vrače (1992.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili kazneno djelozlostavljanja u obavljanju službe u stjecaju s kaznenim djelom nanošenja lakših tjelesnih ozljeda.

Naime, optužnicom se Penava i Vrače terete da su 10. travnja 2021. godine oko 22.50 sati u ulici Franjevačka 16 C, u Mostaru, u vrijeme mjere ograničenog kretanja, odnosno zabrane kretanja od 21 sat do 05 sati, postupajući kao policijski službenici MUP-a HNŽ-a, PU Mostar – PS Centar, sustigli oštećenog S. B., koji se kretao ispred osumnjičenih i koji stanuje na navedenoj adresi, pa su prema oštećenom, koji im nije pružao nikakav otpor, primijenili silu.

Oni su mu pojedinačno više puta zadavali udarce nogama i rukama u predjelu glave i trupa, vukli za kosu, te vrijeđali, psovali mu majku, pa ga na taj način zastrašivali, da bi ga potom priveli u PU Mostar – PS Centar, gdje su mu uručili prekršajni nalog, ističe se u priopćenju Županijskog suda u Mostaru.

Nakon toga, navodi se u sudskom obrazloženju, oštećeni je napustio Policijsku stanicu, pa se uslijed bolova koje je osjećao uputio u SKB – CUM Mostar, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozlijede u vidu nagnječenja glave, nagnječenja leđa, nagnječenja prsnog koša, istegnuća vratnog mišića, akutne reakcije na stres i dr.

Nakon potvrđivanja optužnice, Općinski sud u Mostaru je zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji koje će se održati dana 13. listopada 2021. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here