Potvrđena optužnica protiv Lukača

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i fizičkih povreda počinjenog u decembru 2019. godine na štetu tadašnjeg zastupnika NSRS Draška Stanivukovića (PDP).

U optužnici se navodi da je 23. decembra 2019. godine oko 22 sata u Banjoj Luci u zgradi Narodne skupštine RS održana peta posebna sjednica, a koju su direktno prenosili javni medijski servis RTRS-Plus i BN TV.

Podsjetimo, u toku sjednice je tadašnji zastupnik Stanivuković, a aktuelni gradonačelnik Banje Luke, predsjedniku Vlade RS dao zastavice sa oznakom NATO pakta, koje je on polomio i bacio na pod.

“Oštećenom je uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo, na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: “I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako… Inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas”, što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstveni život. Potom je više puta pozvao oštećenog da dođe do njega, pa kada mu je prišao, uputio mu je riječi: “Još jednom, još jednom, majmune”, nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica. Na taj način mu je nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne”, stoji u optužnici.

Zaključuje se da je time optužen da je učinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom fizička povreda.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *