Potvrđena optužnica protiv Bojana Radovanovića zbog napada na novinara Mirzu Derviševića

Tom prilikom oštećenom je uputio verbalne prijetnje da će ga ubiti nastavljajući ga i dalje silovito udarati,
potvrdjena optuznica bojanu radovanovicu za napad na novinara mirzu dervisevica u brckom
Foto: Arhiva

Tužilaštvo Brčko distrikta Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Bojana Radovanovića (40) zbog napada na novinara Mirzu Derviševića, koji se 12. januara dogodio u restoranu Kutak u Brčkom.

Pred brčanskim Osnovnim sudom, koji je u cijelosti potvrdio optužnicu, Radovanović je optužen da je na štetu Derviševića počinio krivična djela lake tjelesne povrede i ugrožavanja sigurnosti, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH, prenosi Faktor.

Radovanovića se tereti da je 12. januara oko 21.50 sati, tek nekoliko minuta nakon što je Dervišević ušao u objekt i stao za šank, prišao mu i imitirajući da mu pruža ruku radi upoznavanja snažno ga otvorenim šakama udario u predjelu sljepoočnica i ušiju.

Zatim ga je, kako se navodi u optužnici, rukama uhvatio za garderobu u predjelu ramena i odvukao u predulaz objekta i oborivši ga na pod nastavio mu zadavati udarce pesnicama u predjelu lica i glave, te šutiranjem nogom, pri čemu Dervišević nije pružao otpor. Tom prilikom oštećenom je uputio verbalne prijetnje da će ga ubiti nastavljajući ga i dalje silovito udarati, dok ga od Derviševića nisu odvojila druga prisutna lica, kada je oštećeni uspio napustiti objekt i pozvati policiju.

Ubrzo po prijavi, osumnjičeni za ovaj napad je uhapšen i zadržan u maksimalnom trajanju, najprije 24 sata na zahtjev policije, a zatim i dodatnih 24 sata na traženje Tužilaštva.

Za to vrijeme Radovanović je ispitan u svojstvu osumnjičenog, a uz daljnje intenzivno postupanje Tužilaštva i policije u provođenju istrage, tužilačka odluka u ovom predmetu donesena je za manje od mjesec.

Optužnicom ovog Tužilaštva od 9. februara Radovanovića se tereti da je prema Derviševiću počinio krivična djela “laka tjelesna povreda” u stjecaju s krivičnim djelom “ugrožavanje sigurnosti”.

Organi gonjenja Distrikta intenzivno postupaju i na rješavanju slučaja napada na Mirzu Derviševića, koji se 19. augusta 2023. godine, također u večernjim satima, dogodio u ulici Marina Držića. Istraga u ovom slučaju vodi se protiv tri osobe zbog sumnje da su prema Derviševiću počinila krivično djelo lake tjelesne povrede. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *