Potraga za avionom na Kozari i dalje traje, policija objavila da je pao

0
228

Brojne spasilačke ekipe, prije svega pripadnici policije, kao i planinari, nastavili su potragu za sportskim avionom “Piper 28”, koji je nestao na području iznad planine Kozare.

“Imali smo dojavu da je to jugoistočno od repetitora Lisina, sad imamo nove koordinate – sjeveroistočni dio od Lisine i upućujemo se tamo i nadamo se najboljem. Bitno je prvo da lociramo teren i da ako ima, a nadamo se da ima preživjelih, ćemo pristupiti spašavanju, zajedno sa medicinskim osobljem”, rekao je RTRS predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Armanda.

Načelnik Policijske uprave (PU) Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je potraga za sportskom avionom koji je nestao iznad Omarske otežana zbog uslova na terenu, ali da znaju da je pao i da se nada da će tokom noći uspjeti da lociraju avion.

“Trenutno Policija Republike Srpske, pripadnici PU Prijedor, Gradiška, jedinice Žandarmerije Prijedora i Gradiška, a odskora i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, zajedno sa Republičkom upravom civilne zaštite, lokalnim lovcima, građanima, planinarima i svim ljudima koji su nam se priključili na terenu tragamo za nestalim objektom”, rekao je Vujanović.

On je rekao medijima da su prošli jedan dio težeg terena, da su jako otežani uslovi zbog magle, noći i nepristupačnog terena, ali da se nadaju da će tokom noći uspjeti locirati avion i pokušati više znati o sudbini osoba koja su bila u njemu, pišu Nezavisne novine.

Nestanak aviona sa radara prijavljen je PS Bosanska Gradiška u 14.10 sati. Iz MUP-a su naveli da je prijavljeno kako je danas s Aerodoroma Banja Luka poletio sportski avion koji je prevozio vakcine za životinje i da su sa pilotom izgubli kontakt na području Omarske. U avionu su bile dvije osobe. (tl, foto: RTRS)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here