Potpisivanje peticije:Građani pružili podršku rudarima

Veliki broj građana se odazvao potpisivanju peticije i došao da podrži rudare.Oni s kojima smo razgovarali poručili su da daju potpunu podršku rudarima i da će biti u mraku i mrznuti se, ali da rudari, koji rade najčasniji i najteži posao trebaju da ostvare svoja prava.

Do sada je peticiju u Mramoru potpisalo oko 500 građana, a potpisivanje organizovano i ispred Direkcije rudnika “Kreka”, prenosi RTV Slon.

Kako je kazao predsjednik Sindikata “Kreke”Zuhdija Tokić i večeras od 18 sati će se komorati okupiti ispred kapija rudnika sa svojim porodicama, kako bi izrazili nezadovoljstvo trenutnom situacijom u kojoj se nalaze rdnici.

Ovo je već četvrti dan da je obustavljena proizvodnja uglja u svim rudnicima u sastavu Koncerna EP BiH, a kako kažu rudari , oni u ovoj situaciji najviše ispaštaju.

Tokić će se danas sastati u Kaknju sa predstavnicima ostalih sidnikata rudnika u sastavu Koncerna, kako bi vidjeli šta im je dalje činiti. radnički neposluh se nastavlja dok svi zahtjevi rudara ne budu ispunjeni. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *