Potpisani ugovori: Stipendije za 115 studenata Univerziteta u Tuzli (Foto)

Stipendije isključivo su fokusirane za nadarene studente odnosno za one koji  postižu najviše i najbolje rezultate

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona upriličilo je danas potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija za 115 studenata Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2023/2024. godini.

Pojedinačni iznos stipendije je 1.500 KM a Vlada Tuzlanskog kantona putem resornog ministarstva za ovu namjenu izdvojila je ukupno 172.500 KM.

Ove stipendije isključivo su fokusirane za nadarene studente odnosno za one koji  postižu najviše i najbolje rezultate, rekao je ovom prilikom ministar obrazovanja i nauke TK, Ahmed Omerović.

Istaknuvši da joj je velika čast što se nalazi među uspješnim mladim ljudima, studentica 6. godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli Belkisa Hasanović kaže da je „ova stipendija veliki podsticaj da prema svim svojim zacrtanim ciljevima zapravo idemo samo što jače. “Ova sredstva predstavljaju veliku satisfakciju i bit će svakako utrošena za dalje obrazovanje i napredovanje u karijeri“.

Mirza Aljić student 3. godine Fakulteta za tjelesni odgoj i sport zadovoljan je jer je prepoznat njegov trud kroz tri godine učenja.  „To mi samo daje motivaciju da idem naprijed prema svom cilju. Želim da ostanem u Bosni i Hercegovini. Ovdje sam rođen i najbolje se ovdje osjećam. Tu je i moja porodica i volio bih ovdje ostati da svoje znanje prenosim na dalje generacije“.

Vlada TK mjeru stipendiranja nadarenih učenika i studenata kao i neke od mjera socijalnih davanja uvela je tokom prošle godine. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *