Potpisan sporazum: Od Živinica do Kalesije kraćim putem

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković i načelnik općine Kalesija Sead Džafić potpisali su sporazum o udruživanju sredstava za realizaciju putne infrastrukture na području Grada Živinice i općine Kalesija.

(Foto ilustracija: TuzlaLIVE, arhiva)

Ramić je izjavio da su tim sporazumom definisali putni pravac koji prolazi kroz naselja Rainci Donji – Pedići – Tupkovć.

– Radi se o mjestima odakle su ljudi morali napuštati svoje domove tokom agresije, danas gradimo put upravo kroz njihova mjesta. Završetkom te putne dionice će biti skraćen put između Živinica i Kalesije i na taj način olakšati brži protok roba i usluga, kako za ova mjesta, tako i za druga mjesta koja su naslonjena na ove dvije opštine koje su primile veliki broj raseljenih osoba – kazao je Ramić.

Značajna sredstva za ovu namjenu su izdvojena iz dvije lokalne zajednice, Živinice i Kalesija.

Načelnici Džafić i Kamenjaković naveli su da je izgradnja te putne dionice od nemjerljivog značaja jer skraćuje put i omogućava brži dolazak u dvije susjedne općine.

Naglasili su da je to samo nastavak dobre saradnje Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica sa načelnicima Živinica i Kalesije.

Implementacija zajedničkog projekta će otpočeti u narednim danima i očekuje se njegov potpuni završetak do kraja tekuće godine. Time bi te dvije lokalne zajednice i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica omogućili lakše razvijanje i implementacija biznis ideja stanovnicima mjesta kroz koja će se graditi putna dionica, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. (Ag, TL – Foto: TuzlaLIVE, arhiva)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *