Potpisan Sporazum o saradnji Ministarstva privrede TK i Ekonomskog fakulteta u Tuzli

0
211
sporazum saradnja ministarstvo privrede tk ekonomski fakultet tuzla
Sporazum su potpisali ministar privrede Tuzlanskog kantona Mevludin Hodžić i dekanesa Ekonomskog fakulteta u Tuzli Meldina Kokorović – Jukan

Sporazum o saradnji u svrhu razmjene znanja i uspostave obrazovne, naučne i stručne saradnje potpisali su ministar privrede Tuzlanskog kantona Mevludin Hodžić i dekanesa Ekonomskog fakulteta u Tuzli Meldina Kokorović – Jukan.

Ministar Hodžić istakao je značaj ovog Sporazuma, te izrazio podršku zajedničkim aktivnostima koje mogu doprinijeti unaprjeđenju znanja, te razvoju privrede i promociji privrednih potencijala na području Tuzlanskog kantona.

Sporazumom je omogućena saradnja u svrhu iznalaženja naučnih i praktičnih rješenja iz oblasti ekonomije i biznisa, organizacija i učešće na naučnim, stručnim i drugim skupovima. Ovim je načinje korak ka realizaciji zajedničkog naučno – stručnog istraživanja i izvođenja naučnih i stručnih projekata, podnošenja projektnih prijava na domaće i međunarodne naučne projekte, ostvarivanja razmjene nastavničkog – istraživačkog i ostalog profesionalnog osoblja u cilju sticanja novih iskustava i dostignuća kroz zajedničke aktivnosti.

Navodeći da će prva zajednička aktivnost biti i učešće na Sedmoj nternacionalnoj naučnoj konferenciji “EKONOMIJA INTEGRACIJA” – ICEI 2021 dekanesa Kokorović – Jukan je ovom prilikom izrazila uvjerenje da će potpisianje ovog Sporazuma unaprijediti dosadašnju saradnju.

Uspostavljanje saradnje, izraženo je uvjerenje, rezultirat će podizanjem renomea ustanova i inicijalizaciju novih oblika saradnje. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here