Postizborna Tuzla: Tuzlanski gradonačelnik će mnoge nadživjeti

3
319

U Tuzli sve po starom. Dan poslije izbora, gradska priča i sumiranje rezultata, glavna tema. Za koga je ko glasao, zašto…

Za gradonačelničko mjesto, građani kažu nisu imali izbora. Ponuđeni kandidati stranaka, koliko god da ih je bilo, nisu uticali da Tuzla ostane “crvena”. Jedan mlađi Tuzlak, opisuje svoj čin glasanja, riječima “ubiću se, valja opet dati glas Jasminu, odoh zažmiriti”.

Većina ih smatra da sadašnji gradonačelnik nije imao valjanog protivnika. Drugi ipak nisu željeli da SDA “pokori” grad. I tako u nedogled.

Ostaje samo teško progutana pljuvačka i činjenica da će tuzlanski gradonačelnik mnoge nadživjeti.

Ipak, nije sve u izborima. Mnogi su Tuzlaci danas izašli tek da popiju naviknutu jutarnju kafu sa prijateljima, drugi su prošetali na panonskim jezerima, gradskim parkovima i Banjom.

Izborni dan ostao iza njih i ostaje samo kao statistika. (Tekst: ak, Foto: A.Kunosić, D.Zabuš)

Download PDF

3 Komentari

  1. Sutra zovu kišu i snjegove … bit će opet dobrog starog smoga… loženje počinje kao i do sad … udahnite opet punim plućima … pulmologija otvorenih vrata !!!

  2. Neki su do kasnih noćnih sati sjedili u općini i muljali po diktatu nacelnika a vidim i Mirza ahmic hoce u vijeće on je zadužen bio za brojanje glasova jer sin radi u opštini. sve se moze kad se hoce

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here