Post festum: Lugavić slavi s očajnom izlaznošću, Ajanović neće čestitati, Čičko izbore smatra poraznim!

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Tuzle su završeni. Sve je poznato – ko slavi, a ko je nezadovoljan i razočaran.

Evo reagovanja svih kandidata za gradonačelnika Tuzle, od “pobjednika” Lugavića, do poraženih Ajanovića, Berbića,  Čička, Arnauta, dok nismo uspjeli doći do izjave Žigića.

Zijad Lugavić dobio je povjernje oko 12.100 građana Tuzle, što je mizeran procenat od 11 posto ukupno upisanih birača (oko 110.000).

“Želim se zahvaliti svim građankama i građanima Tuzle koji su su meni dali glas. Povjerenje koje mi je danas ukazano ujedno predstavlja i jednu veliku obavezu za mandatni period koji predstoji. Moj tim i ja već od sutra krećemo u realizaciji aktivnosti ciljeva koje smo predstavili za vrijeme trajanja predizobrne kampanje. Također, ovom prilikom želim da se obavažem i da kažem da ćemo sigurno uraditi i više od onoga što smo obećali jer građani Tuzle to zaslužuju” – kazao je Lugavić i dodao:

Dr. Zijad Lugavić (Foto: TL)

“Vrata Gradske uprave će biti otvorena svima svaki dan tokom radnog vremna ali i poslije toga. Zajedno ćemo graditi sve projekte i realizovati sve aktivnosti u dogovoru sa građankama i građanima Grada Tuzla, privrednim subjektima te nevladinim organizacijama kao što sam to i rekao ranije. Samo zajedno i zajednički možemo da gradimo još bolju budućnost u našem gradu” – istako je Lugavić.

Prvi pratilac po dobienim glasovima, Mirnes Ajanović, izjavio je:

Dobit ćemo gradonačelnika kojeg nije izabralo niti deset posto biračkog tijela, gradonačelnika kojeg su izabrali uposlenici gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova, gradonačelnika kojeg su birali SDA, Islamska zajednica i onoga što sam imao priliku vidjeti u izbornoj kampanji i mafija, rekao je Mirnes Ajanović sinoć, javljajući se u otvoreni program RTV Slon.

Ajanović je rekao da Lugaviću neće čestitati na pobjedi, jer je on kako navodi marioneta bivšeg gradonačelnika, SDP-a, Islamske zajednice i mafije.

Jedini kandidat iz realnog sektora, mašinski inženjer Derviš Čičko, čije ideje za budućnost građani nisu shvatili ili prihvatili, rekao  je o poražavajućoj izlaznosti birača:

“Glasanje je jedini konkretni gest nade da demokracija ima smisla i da pripada svima na isti način. Bez toga, nema niti nade da se stvarnost može mijenjati nabolje”, kazao je Čičko.

Za rezultate izbora kaže:

“Ggrađani Tuzle poslali su poruku da ne žele da glasaju za Imamović-SDP projekat “Lugavić” i koaliciju sa SDA. I da je to potpuni poraz političke Tuzle i izdaja građanske tradicije. To je pokušaj islamiziranja političkog prostora u Tuzli putem Lugavića”, zaključio je Čičko.

Omer Berbić iz Naše stranke pomalo se ponašao kao poslije Pirove pobjede.

“Ponosan sam jer sam napravio osam puta bolji rezultat nego prije dvije godine! Hvala svima na velikom povjerenju koje me obavezuje na jače i bolje djelovanje u gradu! Pogotovo hvala Gradskom odboru Naše stranke! Sa 28 godina, velika je čast biti jedan od favorita za gradonačelnika Tuzle.

Na kraju je rekao:

“Čestitam Zijadu Lugaviću na pobjedi i korektnoj kampanji, a ostalim protukandidatima na fer borbi.Nažalost, opet se ispostavilo da su zaposleni u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i javnim ustanovama odnijeli pobjedu u odnosu na sve ostale. Osim toga, osovina SDP-SDA se pokazala prejakom za prelomiti. Sa izlaznošću od 23% građani Tuzle ne mogu očekivati promjenu, razumijem i njih, jer treba uzeti u obzir činjenicu da zadnjih 20 godina slušaju obećanja koja se ne ispunjavaju. Mi se borimo dalje za svaki pedalj naše Tuzle, radimo dalje na direktnkm izborima u mjesnim zajednicama i depolitizaciji javnih ustanova kroz gradsko vijeće”, rekao je Berbić.

Na svom FB profilu Almir Arnaut Beli oglasio se tekstom koji prenosimo u cijelosti:

1500 GRAĐANA TUZLE, HVALA!!!
110.000 BIRAĆA GRAD TZ?????
85.000 ZIMSKI SAN ILI ??????
11.000 -SDP, SDA, HDZ, PDA, DF, NES, NIP, ALTERNATIVA i pritoke,
11.000 BOSS,NS,SDBiH,SZABIH,PROGRES…
Građana Tuzle je ostalo 1500, ostalo su političke marionete,broj za statistiku, zombiji koji se pitaju: kako to?
Tuzla je idalje grad ovih 1500 svjesnih građana, neovisnih, zato mislim da smo Drug Čičko, Hadžija Halid i Beli stvarni pobjednici ovih izbora, jer smo proizvod spoja znanja,kulture,obrazovanja i ljudskosti gdje iza sebe imamo prijatelje koji nas vole i cijene kakvi jesmo a ne kakvi bi trebali biti da zadovoljimo druge.
Prihvatam da smo zeleni za licimjerstvo i ovu današnju politiku i nadam se da nas vidite u budućnosti makar kao ljude koji vidi se da znaju i vjerujete da naše riječi nisu prazna slama, jer sad vam tek dolazi na red ISTINA, dok saberete i oduzmete.
Građana Tuzle ima i u ovih 85.000 ali vjerovatno tu su i mrtvi i oni koji su napustili Tuzlu davno, davno tako da ne glasaju ni iz inostranstva a ni kad su ovdje,hvala i Slatini mojoj što i tu sam izgubio od njih, jer sad znam šta treba a šta ne,treba nastaviti borbu ali mnogim je NE, jer su podobne i prodane duše, kojih hvala svima nema u naših 1500 pobjedničkih i krvavo stečenih glasova.

HVALA SVIMA I TU SAM ZA OVIH 1500 A OVIH 85.000 SMATRAM NESTALIM U VREMENU, JER TRAŽIM IH OD 2006 GODINE, NITI ČUJU, NITI VIDE A IZGLEDA NITI POSTOJE i NITI SU BITNI NITI SE BROJE”, poručio je Arnaut.

Nismo uspjeli doći do izjave dr. Halida Žigića, jednog od nezavisnih kandidata za gradonačelnika. (tl)

Podijeli

2 0 komentara

  1. Bezveze je stalno naglašavati kako je gradonačelnik dobio 11 000 glasova. Pogotovo, likovi poput Ajanovića. Dakle da je on dobio 11000 glasova, to bi bio festival i pobjeda demokratije. Iskreno sam se nadao (vjerovao) da će gospodin Cicko biti barem treći po broju glasova. Ovdje treba pitati Berbica, odakle mu logistika za veliki broj plakata, bliboarda, plaćenog oglašavanja… nemojte samo da mi kažete da mu je to bilo povoljno, jer tata ima bilborde. Trebalo je platiti ono što je na bilboardu

    • Tuzlaci-birači imaju posljednju riječ i, bez obzira na sve, na taj način određuju i definiraju političku stvarnost kao svoj sopstveni životni realitet sadašnjosti i budućnosti. Imaju pravo da budu zadovoljni, kao što ima “pravo” i gotovo 80% ostalih koji nisu izašli na izbore i time aminovali “snagu kontinuiteta”, koja se pretvorila u otvorenu “crveno-zelenu” koaliciju. To je stvarnost i treba je prihvatiti kao političko-društveni fakat, koji, kao i sve druge realnosti, ima svoje stvarne uzroke, a i posljedice. Moguće je i negirati takvo aktuelno stanje političke Tuzle, ali time nećemo spriječiti njegovo postojanje. Štaviše.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *