Post festum februar 2014.-2024.: Skok u beznađe…

Mlađahni organizatori, personalno, bez obzira na inicijalne dobre i, možda, najbolje namjere, vjerovatno su sahranili svojom političkom infantilnošću, a neki od njih i egoističnim beskrupuloznim manijakalnim karijerizmom, dobar dio višegeneracijskih nada i željene bolje budućnosti

(Protesti u Tuzli 7. februara 2014. godine – Foto: Arhiva)

Hipernegativni efekti “platformaške” izdajničke blamaže i infantilnog salonskog komunizma masturbatorskog oratorstva “direktne demokracije”, neprocjenjivo su ogromni po svojoj budućoj, vjerovatno, višedekadnoj negativnosti i poražavajući u svojoj rigidnoj praktičnoj društvenoj poruci, da su javni, legalni protesti, kao generalno jedini pravi efektivni korektivni faktor spram vlasti, kod nas kontraproduktivni i da samo produbljuju socijalno stanje besperspektivnosti i mirenja sa društvenim bezizlazom.

Može se reći da je katastrofični slom “Februarskih prosvjeda” jedan od najfatalnijih mirnodopskih socijalnih potresa u BiH, čime su otvoreni stampedo-trendovi kataklizmičkog korupcionaškog razaranja BiH-organizma.

Šteta koja se više teško može nadoknaditi.

Mlađahni organizatori, personalno, bez obzira na inicijalne dobre i, možda, najbolje namjere, vjerovatno su sahranili svojom političkom infantilnošću, a neki od njih i egoističnim beskrupuloznim manijakalnim karijerizmom, dobar dio višegeneracijskih nada i željene bolje budućnosti.

Njihova opravdanja “naknadne pameti” su, uglavnom, u sferi akademskog “sviranja k…u”. (Derviš Čičko, Facebook, 7. februar 2024.)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *