Poslovno-stambene muljaže: Panika budućih stanara

Do danas je TuzlaLIVE registrovao više od 100.000 osoba koje su na FB vidjele tekst „Muljaža bez kraja: Korupcija leti u nebo!“. U njemu se daje opis još jedne kriminalne radnje prilikom izgradnje stanova, ovoga puta nezakonske izgradnje veće spratnosti od one koja je licitacijom tražena za Poslovno-stambeni objekat „Sjenjak 1“. Na dva objekta su dograđena po dva sprata, a na trećem je umjesto osam izgrađeno 16 spratova. Na drugom objektu na Stupinama, umjesto podruma, prizemlja, 20 spratova i potkrovlja, data je dozvola, nakon završetka licitacije, da se izgradi 29 spratova!

Tekst, kao još jedan dnevnik organizovanog kriminala kabineta gradonačelnika Imamovića, ovoga puta je izazvao ogromno interesovanje čitalaca. Riječ je o kupcima stanova u rečenim objektima koji sumnjaju da će proći kao stanari zgrade „15. maj“, koja još nije završena, jer je dva miliona maraka gradonačelnik Imamović usmjerio u druge svrhe. Da li je panika u kojoj opravdana ili ne? –zaključite iz redova što slijede.

Prvo da čitaocu saopštim da smo dodatne informacije dobili od insajdera iz Kantonalnog tužilaštva TK, od ljudi koji su svjedoci nezakonitih i sumnjivih djela tužilaca na čelu sa njihovim šefom, Tomislavom Ljubićem, koji “udara državni pečat” da je kriminal dozvoljen! Čak, poželjan! Za razne strane! Ti će ljudi, ukoliko zbog trećeg kaznenog rješenja disciplinskog tužioca, kojim je treći put Ljubić kvalifikovan da dobije crveni karton, javnost obavijestiti o njegovom kriminalu i tri-četiri pobočnika.

Tako saznajemo da je nakon konkursa za „Stupine“, čiju je javnu prezentaciju u svom kabinetu svojedobno obavio sam gradonačelnik Jasmin Imamović i postavio na yutub, njegov glavni građevinac Slavko Stijepić izdao saglasnost da kupac zemljišta poveća spratnost za polovinu od one u uslovima javne licitacije. Nakon što je počela gradnja iznad dozvoljene spratnosti, novi građevinac gradonačelnika, šef službe, Omar Hadžić, poništio je saglasnost i radovi su privremeno usporeni.

-Tužilaštvo je obaviješteno o nezakonitim radnjama gradskih organa zaduženih za izgradnju stambenih, poslovnih i privrednih objekata. Formiran je predmet i započelo je prikupljanje činjenica. Sve je išlo sporo, valjda u dogovoru sa gradonačelnikom, i predmet je nakon nekoliko mjeseci bačen u ladicu. To je klasičan kriminale hobotnice gradske uprave i dijela Tužilaštva čime se baca ljaga na sve druge tužioce koji časno rade svoj posao, kaže nam jedan od tužilaca.

Uhodan, dvodecenijski dil gradskih i tužilačkih kriminalaca funkcioniše na njihovo opće zadovoljstvo. Da bar u Tuzli odjeljenje SIP-e ima volje i znanja da se umiješa u rasturanje rečenog dila, stvari bi bile drugačije. Očito, njih ne interesuje ništa veće nepočinstvo od provale u seoski kokošinjac.

A što se tiče kupaca stanova – ne brinite. Graditelj ima dovoljno novca da završi zgradu. Doduše, bez odgovarajućeg parkinga, bez dovoljnih zelenih površina, bez potrebnog poslovnog prostora, bez…svega onog što je potrebno za dvostruko veći broj stanara.

Kad je riječ o gradskom kriminalnom holdingu, dok je Ljubića biće i nafake. A šta kad ode i kad se pogledaju knjige staroslavne?

Jedino ostaje da se vidi ko je poništio Omara Hadžića poništenu saglasnost za nastavak radova i dao novu? (E.A.)

Podijeli

2 0 komentara

  1. Bez imamovica ni ciment nisi mogao napraviti ako on ne smije nije stjepica Djaba prebacio u CZ. Bog zna sta se tu radilo i koji su to talovi.j el mu treba dati jos 4 godine mandata da otima

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *