Posl'o me Asim: Bakira za novog “Boga”!

Čovjek, tj. Bakir, ima sve: stranku, lovu, harizmu, “look”, pametnu i inspirativnu sudrugu, dobar na gitari, brzo misli, elokventan, erudita, šarmantan, patriota, međunarodno relevantan, pol(u)iglota, turkofil, direktni potomak MM-a, tolerantan, skroman, blage naravi, ne boji se žene, rodno civiliziran, striktno metro-hetero, musliman-mumin, višestruki hadžija. Kažu, sjajan organizator, vizionar, voli Bosnu i ćevape, borac i umalo sef-šehid, nacionalno o(ne)sviješten, lijep k'o lutka, narativno-sugestivan, mehke duše,  muževnog garda, strog a pravedan, sjajan đak i student, polivalentno talentiran, lažu da je švaler, omiljen u društvu, Sarajlija, voli ga narod i on voli njega, akribičan, radoholik, ljubitelj lijepe riječi, pasionirani čitač, voli ilahije i još više kaside, vičan kućnim poslovima i avlijskim aktivnostima, mrzi i grozi se laži i kufura, ljubitelj kerova poznatog porijekla i “brendova” ručnog prtljaga…
A, posebno u okviru “modernog džihada”, kako izvali otojč i ostade živa uspaljena mlađahna SDA-agitatorica, glede izbora za člana Predsjedništva BiH, Bake, melek domaćeg muslimanskog svekolikog puka, radi odlično i efikasno i “pod političkim pritiskom”. To ašićare ustvrdi slavodobitno vrli i razboriti reis Kavazović pred vascijelim Rijasetom IZ BiH u plenarnom sazivu, odasla pobjedničku dovu svom neformalnom šefu i gotovo izravno pozva sve napaćene Bošnjake da ga izborno podrže. Obligatno džematile.
Jedino što ostaje nejasno na koje je bosanske skrušene mumine mislio cijenjeni Reis: da li na onih jedva 20-setak posto “odraslih i pametnih” došlih tobe, koji redovno izborno “aminuju” Bakira ili na one preostale nedozvane paraćafire i “izdajnike svog roda i poroda, dina i imana”. Koji to ne rade.
Ipak, ostaje se pouzdati u Gospodara Svjetova Allaha dž.š. da u konačnici, a u povodu najavljenog Kijametskog dana, svojom neprikosnovenom bezgrešnošću podijeli svima ono što tačno zaslužuju.
A, posebno politikantskim Iblisima, onima koji se bogohulno pokušavaju predstaviti Bogovima ovog vidljivog svijeta i uzeti sebi za pravo da sude i presuđuju u ime Onog Koji Bez Ruku Daje/Uzima.
Neshvatljiva je i nezamisliva zloupotreba govornice Rijaseta IZ za potpuno otvorene izborno promotivne političko-propagandističke SDA-apologetske tirade vrhovnog poglavara IZ BiH, koja nagovještava vrlo opasan trend daljeg ubrzavanja puta prema avanturizmu opšteg klerikalističkog “militariziranja” javnog prostora kod nas. Pozadina te šeme je sasvim profana i blasfemična: i sam Bog je, gluho bilo, na strani Bakira Izetbegovića ove izborne.
To je baš, i upravo ono, što nam je svima u ovom aktuelnom kontekstu najnovijeg novosvjetskog kataklizmičkog ratnog ludila, ponajmanje potrebno.
Ali, sve što želimo možemo i sami svojom sopstvenom voljom i glavom: i ono dobro, i ono loše. Naravno. Bog će uvijek samo pomoći. Zbog toga i jeste tu. (Piše: Derviš ČIČKO, drutvenopolitički analitičar)
Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *