Posljedice nevremena u Tuzli: Poplavljeni objekti, polomljena stabla (Foto/Video)

0
349

U svega 40 minuta sinoć je u Tuzli palo 84 litara kiše po kvadratnom metru, kazao je za Zoran Jovanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla. ”Cijela Tuzla je bila pod vodom, stanje je bilo kritično i u Lukavcu, dok je u ostalim općinama i gradovima situacija bila stabilna,” dodao je Jovanović.

Centru civilne zaštite Tuzla građani su uputili 40 prijava zbog poplava i oborenih stabala.  Čak 20 intervencija sinoć su imali tuzlanski vatrogasci koji su zbog poplava intervenisali i u naseljima Skojevska, Tušanj. Velike štete pretrpio je i SKPC Mejdan – parket u velikoj dvorani je uništen dok je kuglana u potpunosti pod vodom. Vatrogasci su intervenisali i u Mandićima, zatim u ulici Kralja Tomislava, u Turalibegovoj ulici, kao i u Moluhama.  JKP Komunalac Tuzla tokom cijele noći i jutra je na terenu i radi na uklanjanju stabala, te čišćenju nakon nevremena koje je pogodilo Tuzlu.

Zbog olujnog nevremena Gradski štab Civilne zaštite Tuzla sinoć je proglasio stanje prirodne nesreće na području Tuzle uzrokovano poplavama i bujicama.

(TL, foto: D.Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here