Posjetom Memorijalnom centru u Potočarima rudari obilježili svoj dan

Oko 250 rudara iz Federacije BiH danas je posjetilo Memorijalni centar u Potočarima, gdje su polaganjem cvijeća i odavanjem počasti nevino ubijenim žrtvama genocida, obilježili 21. decembra – Dan rudara, prenose Vijesti.ba.

Predsjednik Sindikata radnika rudnika FBiH Sinan Husić kaže da su odlučili da na današnji dan budu u Memorijalnom centru u Srebrenici.

– Posebno na Dan rudara došli smo da odamo počast žrtvama i iskažemo potpunu poniznost na ovom mjestu. I na ovom mjestu moliti da se se ovako zlo koje se desilo u Srebrenici više nikad nigdje ne ponovi. Odlučili smo da Memorijalnom centru poklonimo rudarski simbol statu husinski rudara na Dan rudara u FBiH jer ljudi koji vode Centar zaslužuju puno poštovanje nas zaposlenih u rudnicima FBiH – istakao je Husić, prenose Vijesti.ba.

Prisutni su bili rudari iz osam rudnika iz FBiH, članovi Sindikata radnika rudnika FBiH, koji su nakon polaganja cvijeća obišli kompleks Memorijalnog centra i prisustvovali historijskom času o genocidu koji je održao kustos Centra Azir Osmanović. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *