Posipanje pepelom: Sastat ćemo se sa Schmidtom, ali ga ne priznajemo!?

Očito je promjena stajališta ponukana iz Beograda, nakon današnjeg sastanka s predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem

0
195
Dodik svaki dan drukčije govori, kao onomad i za ukradenu ikonu (Foto: Arhiva)

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će se sastati sa Christianom Schmidtom na Jahorini, ali ne kao sa visokim predstavnikom u BiH, izjava je koja je i smiješna i glupa.

On je još jednom ponovio da Schmidta ne priznaje, jer “nije izabran u skladu sa procedurama u Vijeću sigurnosti”. No, kako je donedavno govorio da se s njim neće ni sastati, sada je reterirao i počeo se posipati pepelom i pričati drugu priču.

“Sastaćemo se sa Schimdtom kao s bivšim poslanikom i ministrom za poljoprivredu Njemačke  na Jahorini”, kazao je Dodik, navodeći da će sa njim na tom sastanku biti i ostali lideri parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj.

Dodik nije precizirao kada će taj sastanak sa Schmidtom biti održan na Jahorini, ali je očito da je promjena stajališta ponukana iz Beograda, nakon današnjeg sastanka s predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Kako su mediji objavili, Vučić je rekao da priznaje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali u njoj i entiteta Republika Srpska.

Dodik je za Schmidta rekao da je čovjek koji ima nesumljivo veliko iskustvo, ali kao visoki predstavnik nema legitimitet.

Što bi se  moglo reći za Dodika, koji ima legitimitet samo Srba koji podržavaju SNSD. (T)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here