Poreski inspektori iz Prijedora više puta primili mito, izvršili ukupno 11 krivičnih djela

0
421

Policija Republike Srpske podnijela je izvještaj protiv dvojice poreskih inspektora zbog primanja mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, kao i protiv tri osobe zbog davanja mita.

Izvještaji protiv poreskih inspektora inicijala N.B. i M.B. iz Prijedora, kao i osoba N.Š. iz Prijedora, D.J. iz Novog Grada/Bosanskog Novog i M.R. iz Bosanske Gradiške, podneseni su u nastavku operativne akcije “Svodna“, saopćeno je danas iz entitetske policije.

Nezvanično, radi se o poreznicima Nemanji Baroviću i Mihajlu Ristiću.

-Osumnjičeni se terete da su od augusta 2017. do jula 2019. godine na području Grada Prijedora izvršili 11 krivičnih djela – naveli su iz MUPRS-a.

N.B. se sumnjiči da je u svojstvu poreskog inspektora Poreske uprave Republike Srpske izvršio šest krivičnih djela i to tri primanje mita i tri zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

M.R. se sumnjiči da je usvojstvu poreskog inspektora Poreske uprave RS izvršio po jedno krivično djelo primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Osobe N.Š., M.B. i D.J. se sumnjiče da su počinili davanje mita.

Akcija “Svodna“ usmjerena je na otkrivanje koruptivnih krivičnih djela, a policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS nastavit će i u narednom periodu aktivnosti na otkrivanju ovih krivičnih djela.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pozivaju građane da prijave krivična djela korupcije, kako bi se izvršioci navedenih krivičnih djela procesuirali. (Fena, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here