Poraz Zmajica u prijateljskom meču protiv Grčke

Ženska “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas od Grčke sa 3:0 (0:0) u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u mađarskom Tekliju.

Sva tri gola za reprezentaciju Grčke postigla je Anastasia Spyridonidou u 55’, 57’ i 64’ (penal).

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je nastupila u sljedećem sastavu: Envera Hasanbegović, Gloria Slišković, Melisa Hasanbegović, Marija Ana Milinković, Selma Kapetanović, Marija Aleksić, Elma Smajić, Sofija Krajšumović, Emina Ekić, Ena Taslidža, Minela Gačanica. U igru su još ušle: Mejrema Medić, Ena Šabanagić, Dajana Spasojević, Zerina Piskić, Đula Velagić i Alma Krajnić.

Selektorka naše selekcije Samira Hurem prokomentarisala je današnji susret.

“Prvo poluvrijeme smo igrali dobro, stvorili smo dvije, tri prilike. Nažalost, nismo uspjeli postići golove. U drugom smo napravili tri izmjene i na samom početku napravili dvije greške iz kojih je protivnik postigao golove. Nismo uspjeli da se vratimo u igru, protivnik je iz kaznenog udarca postigao i treći gol. Ne možemo biti zadovoljni rezultatom, niti igrom naših najiskusnijih igračica. Pohvalila bih samo Mariju Anu Milinković koja je pokazala karakter i ponovo potvrdila da je naša najbolja igračica. Kad bude na terenu više igračica poput nje onda će i naši rezultati biti puno bolji.”

Zmajice će 18. jula u 20:15 sati na stadionu “Szusza Ferenc” u Budimpešti odigrati još jednu pripremnu utakmicu protiv selekcije Mađarske. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *