Poplave u Teočaku: Općina proglasila stanje prirodne nesreće

Područje Teočaka sinoć je pogodilo olujno nevrijeme kakvo ne pamte ni najstariji mještani. Voda je nosila automobile, a velika šteta je evidentirana u naselju Sniježnica.

Vodena bujica uništila je potporne zidove i devastirala lokalno mezarje, prenosi Tuzlanski.ba.

Općina Teočak je proglasila stanje prirodne nesreće. Nastava u školama je obustavljena, a vodosnabdijevnje će se odvijati otežano u narednim danima.

Zbog poplavljenih učionica nastava je obustavljena (Foto: Glas Drine)

Teočansko naselje Ogorelica je u potpunosti odsječeno. Materijalna šteta je ogromna. Osim Sniježnice poplavila su i brojna druga teočanska naselja, a voda je prodrla u brojne objekte kao i u centralnu školu OŠ “Teočak”.

Naime, ovu općinu je sinoć zadesilo olujno nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom i vjetrom. U potpunosti je prekinuta i putna komunikacija prema Sapni, a pripadnici lokalne civilne zaštite se nalaze na terenu.

Područje Teočaka sinoć je pogodilo olujno nevrijeme kakvo ne pamte ni najstariji mještani (Foto: Glas Drine)

Prema meteo prognozama naredna sedmica, period oko 15. juna potencijalno ponovo sprema opasne vremenske prilike u našoj zemlji.

Uticajem jake ciklonalne aktivnosti i prodorom hladnoće sa istoka Evrope očekuju nas obilne padavine i zahlađenje. Prijete bujične poplave, a ako prognoze nastave sa trendom povećanja kolicine padavina i poplave većih razmjera. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *