Pomozimo samohranoj majci da konačno dobije svoj dom

Humanitarna organizacija Dobro.ba je pokrenula još jednu akciju pomoći – ovaj put prikuplja sredstva za završne radova na kući samohrane majke koja je žrtva porodičnog nasilja.

Kako su saopćili, prva akcija u okviru velike akcije pod nazivom “10 dobara sa Dobrom” ima za cilj prikupiti 1.825 KM, koliko je potrebno uplatiti komunalnom preduzeću za priključak za vodu i kako bi jedna porodica mogla useliti u novi dom.

“Jedna porodica sanja o kući koju će zvati domom, a mi danas tražimo dobročinitelje da učinimo da taj san postane stvarnost. Život nije bio ni najmanje praveden prema ovoj majci koja je sa svega pet godina preživjela progon, zločin i pobjegla pred hororom genocida u Srebrenici. Nakon života u izbjeglištvu i kolektivnim centrima uslijedila je nova patnja, dugogodišnji brak u kome je preživjela različite psihičke i fizičke torture”, istakli su.

Skupivši hrabrost, ova majka je napustila takav brak kako bi sačuvala sebe i svoju djevojčicu. Trenutno radi na održavanju higijene u jednom preduzeću, ali ima skromna primanja i stanuje kao podstanar. Uz pomoć porodice i drugih dobrih ljudi izgrađena joj je prizemnica, a nadati se da će kuća uskoro biti useljiva.

Cilj organizacije Dobro.ba je prikupiti sredstva za ovu porodicu iz Hadžića, a u nastavku akcije planiraju osigurati sredstva za još devet različitih porodica o čemu će obavještavati javnost.

“Kao i do sada, vjerujemo da ćemo i ovu aktivnost uspješno okončati uz pomoć dobročinitelja te da ćemo u najkraćem mogućem roku osigurati neophodnu pomoć za deset porodica kojima je ona prijeko potrebna”, najavili su iz Dobro.ba uz poruku “Misli dobro, radi dobro, nadaj se dobru”.

Akciju možete podržati uplatom na neki od sljedećih računa:

Za uplate u Bosni i Hercegovini

Intesa Sanpaolo Banka: 154-180-20123591-16

BBI banka: 141-306-53201999-95

Za uplate u inostranstvu

Intesa Sanpaolo Banka

IBAN: BA391541802012359116

SWIFT Code: UPBKBA22

Primalac: Udruženje Dobro.ba

Adresa: Aleja Lipa 60, 71 000 Sarajevo

Svrha: 10 dobara sa Dobrom (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *