Poljice: Očekuje se nastavak potrage za nestalim muškarcem

0
243
nastavak potrage muskarac utapanje jezero modrac poljice policija lukavac
Predpostavlja se da se muškarac utopio u jezeru Modrac (Foto: Arhiva/TL)

Od petka traje potraga za nestalim muškarcem za koga se sumnja da se utopio u jezeru Modrac. Službenici PU Lukavac u petak 20. januara u jutarnjim satima zaprimili su prijavu o nestaloj osobi inicijala S.K. iz Poljica Donjeg za koje postoji sumnja da se utopila, prenosi RTV Lukavac.

Službenici OKP-a pu Lukavac izašli su na mjesto događaja, obavili pregled terena i izvršili uviđaj te o svemu obavijestili dežurnog kantonaknog tužioca.

Uz saglasnost sa naloženim mjerama i radnjama poduzete su aktivnosti i radnje s ciljem pronalaska nestale osobe, u sklopu operativnih radnji članovi ronilačkog kluba Vidara iz Gradačca pokušali su zaronom na mjestu gdje je pronađen čamac na kome je lice boravilo pronaći tijelo.

Kako RTV Lukavac saznaje, zbog loše vidljivosti i zamućenosti vode, kao i bezbjednosti ronioca potraga je obustavljena, a trenutno se razmatra i mogućnost angažovanja dodatnih specijaliziranih timova. I dok čekamo reakciju nadležnog tužioca u akciji pronalaska nestalog lica uključili su se mještani Poljica Gornjeg i Pooljic Donjeg.

Podsjećamo, muškarac se u petak oko 2 sata ujutro sa čamcem udaljio od obale jezera Modrac u naselju Dublje kako bi iz jezera Modrac izvadio ranije postavljenu mrežu. Nakon što su ribari primjetili da se nije vratio, pronašli su čamac i prijavili nestanak.

(tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here