Politički forum na visokom nivou između EU i BiH

Prilika da se razmotri napredak BiH, posebno o ključnim prioritetima u Mišljenju Evropske komisije i koracima navedenim u preporuci za status kandida

Politički forum na visokom nivou između EU i BiH biće prilika da se razmotri napredak BiH, posebno kada je riječ o ključnim prioritetima u Mišljenju Evropske komisije i koracima navedenim u preporuci za status kandidata, istakla je za Srnu portparol Evropske komisije Ana Pisonero.

U odgovoru na pitanje Srne o detaljima Foruma, navodi se da će on biti održan sutra, prema ranijem dogovoru evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija i predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane Krišto.

“Kao što je to bio slučaj 17. maja, kada je održan prvi Politički forum na visokom nivou između EU i BiH u Sarajevu, na forum su pozvani članovi Zajedničkog kolegijuma Parlamentarne skupštine BiH, predsjednici klubova poslanika i delegata, zamjenici predsjedavajuće Savjeta ministara, direktor Direkcije za evropske integracije, predsjednici vlada Republike Srpske i Federacije BiH, kao i premijeri deset kantona i gradonačelnik Brčko distrikta”, navedeno je u poruci Pisonerove. 

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *