Policija ubila bjegunca iz Teksasa nakon što je ubio petočlanu porodicu

Policija je sinoć ubila osuđenog ubicu u bjekstvu koji je ubio petočlanu porodicu i opljačkao njihov kamionet, saopćio je portparol zatvorskog sistema Teksasa.

Gonzalo Lopez (46), ubijen je oko 22.30 sati u četvrtak u Jourdantonu u Teksasu, oko 55 kilometara južno od San Antonia, saopćio je Jason Clark, portparol teksaškog odjela krivičnog pravosuđa.

– Policija u oblasti Atascosa locirala je ukradeno vozilo i onesposobila ga je, nakon čega je izbila pucnjava – navodi Clark u izjavi za javnost, dodajući da nijedan policajac nije ranjen u razmjeni vatre.

Gonzalo Lopez assaulted a correctional officer on a transport bus and then fled from the vehicle, the authorities said.                              (Gonzalo Lopez)

Lopez je ubijen 354 kilometra jugoistočno od Centervillea u Teksasu, gdje je, prema Clarkovim riječima, ubio petočlanu porodicu iz Houstona u njihovoj prikolici i opljačkao ju je.

Policija je pronašla tijela jedne odrasle osobe i četvero maloljetnika, od kojih su troje bili djeca. Njihov identitet nije objavljen. Lopez je ukrao njihov bijeli kamionet, kazao je Clark.

Lopez je bio bivši član zatvoreničke bande Meksička mafija i imao je veze u južnom Teksasu, kazao je Clark, prenosi AP.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *