Policija u nesreći u kojoj je poginula 17-godišnja djevojka sakrila jednu osobu

Navedeno kako četvrta osoba nije evidentirana kao saputnik u automobilu, jer nije imala nikakvih ozljeda?

Postoje špekulacije da je četvrta osoba koja je bila u automobilu sin policajca

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona “priznao” je kako je iz saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, koja se dogodila 26. novembra kraj Čapljine, izostavio jednog sudionika.

Naime, 26. novembra u 6:35 sati na magistralnoj cesti M-6 u mjestu Modrič dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradala I.M. (2006.) iz Metkovića. Nove informacije Policija je danas, 11 dana nakon nesreće, dostavila nove informacije, piše Bljesak.

– Dolaskom uviđajne ekipe PS za Sigurnost prometa javili su OP-Centar da je jedna osoba smrtno stradala a jedna zadobila lakše tjelesne ozljede. Ta je informacija distribuirana u javnost. Po okončanju uviđajnih radnji, u Sažetku dnevnih događanja-Biltenu je evidentirano da su u vozilu bile osobe vozač A.J. (2001.) lakše tjelesne ozljede, I.M. (2006.) smrtno stradala i I.R. (2003.) bez ozljeda. Za vrijeme obavljanja uviđajnih radnji policijski službenici su na mjestu događanja zatekli samo stradalu osobu I.M., osobe A.J. i I.R., tvrdi policija navodeći kako su A.J. i I.R., za kojeg navode kako nije imao ozljeda, kolima hitne pomoći prebačeni su SKB Mostar.

Naveli su kako četvrta osoba nije evidentirana kao saputnik u automobilu, jer nije imala nikakvih ozljeda, ali je evidentiran drugi mladić koji također nije imao nikakvih ozljeda. Zbunjujuće je i to što je prvobitno u informaciji policije navedeno da su se u automobilu “uz smrtno stradalu nalazili A.J. (2001.) kao vozač i I.R. (2003.) kao suvozač, zadobivši pritom, jedan lakše, a drugi teže tjelesne ozljede”.

U novom odgovoru na upit portala Bljesak.info naveli su i kako su “u popodnevnim satima spomenutog datuma (26. novembra, op.a.) vozač A.J. i suputnik I.R. u PU Čapljina izjavili da je s njima u vozilu bila i četvrta osoba J.Š. koji nije imao nikakvih ozljeda. J.Š. je tražio od vozača i A.J. i putnika I.R. da ga ne spominju da se nalazio u vozilu radi uslovne osude, koju je imao”.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *