Policija u Ljubuškom otkrila plantažu marihuane vrijednu preko milion KM

Hercegovačka policija je u Ljubuškom otkrila plantažu marihuane u mjestu Lipno na kojoj je pronašla 918 stabljika čija je vrijednost u uličnoj prodaji preko milion KM.

Ovom prilikom uhapšene su dvije osobe koje su zatekli na tom lokalitetu , potvrđeno je iz MUP-a ZHK.

Kako navode iz MUP-a ZHK policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHK su provodeći pojačane mjere u cilju suzbijanja zlouporaba opojnih droga došli do operativnih saznanja da se na području mjesta Lipno kod Ljubuškog nalazi zasađen velik broj zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje.

Na lokalitet na kojem su bile zasađene stabljike 15.07.2022. godine oko 08:40 sati dolaze dvije muške osobe i odmah počinju sa sabiranjem stabljika, te ih policijski službenici Sektora kriminalističke policije i policijski službenici Specijalne policije lišavaju slobode. Utvrđeno je da se radi o osobama R. A. (63) i M. A.(21) iz mjesta Vitina, Ljubuški”, navode iz MUP-a ZHK.

Nakon izvršenog uviđaja stabljike su izuzete i smještene u službene prostorije MUP-a ZHK Ljubuški, a nad uhapšenim Ljubušacima je obavljena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Osumnjičeni su u cijelosti priznali počinjene navedenog djela, a sa slučajem je upoznato i Tužilaštvo ZHK. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *