Policija u Kini spasila 1.000 mačaka od klanja

U članku se ne spominje da li je neko uhapšen, ni da li se radilo o mačkama lutalicama ili kućnim ljubimcima

policija u kini spasila oko 1000 macaka iz kamiona koji ih je pšrevozio u klaonicu
Foto: ilustarcija

Policija u Kini spasila je oko 1.000 mačaka iz kamiona na putu do klaonice, izvještavaju državni mediji. Razbijajući dio ilegalne trgovine kojom se lažno prodaje mačje meso kao svinjetina ili ovčetina, što je izazvalo zabrinutost za sigurnost svježe hrane.

CNN prenosi da su nakon dojave aktivista za prava životinja ranije ovog mjeseca, policajci iz Zhangjiaganga, u istočnoj kineskoj provinciji Jiangsu, presreli su vozilo korišćeno za prevoz uhvaćenih mačaka.

Bez intervencije aktivista, uhvaćene mačke bi vjerovatno bile ubijene i poslane na jug zemlje gdje bi se od njihovog mesa napravili ražnjići od svinjetine i jagnjetine, kao i kobasice, piše kineski list The Paper na koji se poziva CNN.

Policija i poljoprivredne vlasti smjestili su spasene mačke u obližnji azil, navodi se u izvještaju uz informaciju da su ljudi umiješani u taj posao mogli da zarade 20.500 dolara.

U članku se ne spominje da li je neko uhapšen, ni da li se radilo o mačkama lutalicama ili kućnim ljubimcima.

Izvještaj je na kineskim društvenim medijima izazvao novi talas zabrinutosti zbog prava životinja i sigurnosti hrane, a mnogi su pozvali na veću kontrolu vlasti.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *