Policija u Gračanici zaplijenila skoro pet kilograma droge

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a,  su nakon višemjesečne istrage poduzimajući aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, na području Gračanice, izvršili pretresanje lica D.A., rođen 2003.godine i D.A., rođen 1977.godine, kao i vozila i objekata koja koriste navedena lica.

Tom prilikom su pronađeni sljedeći predmeti: sedam pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedan grumen biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, tri pvc. pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva mobilna telefona i digitalna vaga za precizno mjerenje, dok je u prethodnom periodu tokom istrage privremeno oduzeto i veće pakovanje bijele materije koja koja asocira na opojnu drogu.

Nakon izvršenog preliminarnog vaganja i vještačenja materija koje asociraju na opojne droge, utvrđeno je da se radi o opojnim drogama, te je tokom navedenih aktivnosti oduzeto ukupno oko 2,7 kg opojne droge Amfetamin speed (2689 gr) i 2,1 kg (2097 gr) opojne droge Cannabis sativa L- konoplja.

Prema nalogu postupajućeg Tužioca koji rukovodi istragom u navedenom predmetu, licima D.A. (2003) i D.A.(1977) je oduzeta sloboda, te će isti nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *