Policija u Gračanici zaplijenila drogu vrijednosti 35 hiljada KM i uhapsila jednu osobu

Službenici Uprave policije MUP-a TK (Odjeljenje za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) u četvrtak 29. aprila uspješno su realizovali akciju u kojoj su nakon pretresa pronašli i oduzeli značajne količine novca, oružja i droge.

Direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman na press konferenciji za medije je kazao kako je pretres izvršen na području Gračanice.

‘Pretres je izvršen u vikendici koju koristi lice E.V. rođen 1991. godine. Oduzeto je oko pola kilograma praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu droga speed. Također, pronađeno je i privremeno oduzeto oko jedan kilogram biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis kao i oko 900 komada tableta koje asociraju na ecstasy. Pronađeno je i oko 75.000 KM u raznim apoenima. Pronađeno je pet komada pušaka od čega je jedan puškomitraljez. Više od 1.500 komada municije raznog kalibra, tri pištolja, dvije digitalne vage kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal u postupku’ – kazao je Korman.

Svi oduzeti predmeti će biti predmet vještaćenja, dok će uhapšeni E.V. nakon kriminalističke obrate u MUP-u TK uz izvještaj biti predat u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Uhapšeni E.V. je već od ranije bio poznat policijskim službenicima zbog istih i sličnih kriminalnih aktivnosti.

Procjena da je da je oduzeta droga na crnom tržištu imala vrijednost oko 35.000 KM što uz oduzeti novac iznosi preko 110.000 KM.

Pretres je realizovan po naredbi Općinskog suda u Gračanici, a u saradnji sa Tužilaštvom Tuzlanskog kantona s ciljem otkrivanja krivilnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nezakonitog posjedovanja oružja.

‘Ova akcija predstavlja kontinuirani rad Uprave policije MUP-a TK na suzbijanju kriminala s ciljem veće sigurnosti na građana Tuzlanskog kantona’ – zaključio je direktor Uprave policije Dževad Korman. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *