Policija u akciji uhapsila dva pripadnika Oružanih snaga BiH

Kako je saopćeno, prilikom hapšenja kod njih su pronađeni suha zeljasta tvar koja asocira na marihuanu, bijela praškasta tvar koja asocira na speed, te tablete koje asociraju na ecstasy
policija hnk uhapsila dva pripadnika os bih radi trgovine i zloupotrebe opojnih droga
Droga koju je policija zapljenila od pripadnika OS BiH (Foto: MUP HNK)

Pripadnici Odjela za posebne namjene sektora kriminalističke policije (SKP) MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona jučer su proveli operativnu akciju na podučju Mostara i Čapljine s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga.

Uhapsili su oosbe inicijala T.T. (1994. godište) iz Mostara i R.R. (1998. godište) iz Čapljine, piše Hercegovinainfo.

Kako je saopćeno, prilikom hapšenja kod njih su pronađeni suha zeljasta tvar koja asocira na marihuanu, bijela praškasta tvar koja asocira na speed, te tablete koje asociraju na ecstasy.

Na osnovu usmenih naredbi općinskih sudova u Mostaru i Čapljini, pretresene su kuće objekti koje koriste osumnjičeni, kao i jedno vozilo. U pretresima su pronađene dvije automatske puške, veća količina streljiva, kao i određena količina vojne opreme, te određena količina suhe zeljaste tvari koja asocira na marihuanu i vaga za precizno vaganje opojne droge, dok je pretresom vozila pronađen 81 komad tableta koje asociraju na ecstasy.

– Obje osobe su aktivni službenici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Sa događajem je upoznat postupajući tužitelj Kantonalnog tužilaštva HNK – navedeno je u saopćenju. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *