Policija traži poveznicu između ubijenih Vanje G. i Panče Žeževskog, uhapšen otac djevojčice

U sklopu istrage ovog stravičnog zločina pet osoba je osumnjičeno, od kojih su tri uhapšene, jedna se nalazi u inostranstvu, dok je jedna osoba zadrćžana u policijskoj stanic

policija vrši iustragu nakon ubistva djevojcice i muškarca u sjevernoj makedoniji
Vanja G. i Panča Žeževski (Foto: X)

Djevojčica Vanja G. (14) iz Skoplja, koja je nestala u ponedjeljak, 27. novembra na putu do škole, pronađena je mrtva kod sela Orman, na rubu glavnog grada Sjeverne Makedonije.

Cijela regija tragala je za djevojčicom koja je, prema informacijama državnog tužilaštva, ubijena samo nekoliko sati nakon otmice, oko 10 sati istog dana.

Utvrđeno je da je ubijstvo djevojčice povezano s još jednim zločinom u regiji – ubistvom 74-godišnjaka Panča Žeževskog iz Velesa. Žeževski je nestao 22. nopvembra, a tijelo mu je pronađeno nekoliko dana prije nestanka djevojčice. Državno tužilaštvo tvrdi da su iste osobe počinile oba zločina te da je motiv bio koristoljublje.

U vezi s ovim slučajem, policija je pritvorila oca ubijene djevojčice. On je sinoć priveden i saslušan, a odlučeno je da ostane u policijskoj stanici dok se ne rasvijetli njegova uloga u ovom tragičnom događaju.

No, poveznica između 74-godišnjaka i djevojčice ostaje nejasna. Kćerka ubijenog Žeževskog izjavila je da njen otac i Vanja nisu bili poznati jedno drugom, niti su se ikada sreli. Motiv ubistva, koji je prema policiji koristoljublje, također ostaje enigma, s obzirom na nepoznate veze između djevojčice i penzionera.

Dok su oba nestanka prijavljena u istom periodu, prvi trag o nestanku Žeževskog izgubio se nekoliko dana prije nego što je djevojčica nestala.

Detalji o otmici navode na pretpostavku da je pokušaj iznuđivanja novca od roditelja bio motiv u slučaju djevojčice, dok je u slučaju Žeževskog novac bio povezan s osobama u rodbinskoj vezi s njim.

“U sklopu istrage ovog stravičnog zločina pet osoba je osumnjičeno, od kojih su tri uhapšene, jedna se nalazi u inostranstvu, dok je jedna osoba zadrćžana u policijskoj stanici. Svi osumnjičeni su makedonski državljani”, navode iz državnog tužilaštva.

Prema informacijama Kanala 5, izvršitelj ovog gnusnog čina je navodno građevinski poduzetnik iz Skoplja inicijala LJ.P., koji je priveden u Hrvatskoj. TV Telma izvještava da je LJ.P. već bio poznat ubijenom frizeru Panču Z. iz Velesa i da su ih povezivali s navodnim vađenjem zlata. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *