Policija Saske upozorava na ‘korona kolaps’

Kako donosi Merkur.de, broj slučajeva zaraze među 14.000 zaposlenih državnih službenika u Saskoj uvelike raste. Sindikat njemačke policije upozorio na “korona kolaps”

0
416

Četvrti val koronavirusa posebno je teško pogodio policiju u njemačkoj saveznoj zemlji Saskoj.

Kako donosi Merkur.de, broj slučajeva zaraze među 14.000 zaposlenih državnih službenika u Saskoj uvelike raste. Sindikat njemačke policije Saske objavio je u prošli četvrtak alarmantno izvješće i upozorio na “korona kolaps”.

Tako se navodi da je trenutačno 400 dužnosnika zaraženo virusom, dok je više od 600 drugih u karanteni. To odgovara incidenciji od preko 4000., navodi se u izvješću u kojem se jos navodi kako bi incidencija mogla biti i veća budući da službeni broj uključuje samo novozaražene osobe u posljednjih sedam dana, a ne sve one koji su trenutno zaraženi.

-Sve više kolega obolijeva, a odjeli su na svojim granicama”, ističe sindikat u svom priopćenju u kojem je za takvo stanje okrivio vladu Saske moja do sada nije uspjela “dobiti potrebna cjepiva za svoje zaposlenike”. Sindikat također kritizira obustavu kampanje cijepljenja sredinom godine, kao i činjenicu da kampanja cijepljenja nije ponovno pokrenuta na vrijeme.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here