Policija raspisala potragu za osumnjičenim za napad na župnika u Kaknju

Policajci MUP-a Zeničko-dobojskog kantona identifikovali su Luku Čokaru (2001.) iz Kaknja kao osumnjičenog za razbojništvo i napad na župnika crkve Sv. Petra i Pavla u Kaknju, koji se dogodio 2. septembra.

mup zdk raspisao potjernicu luka cokara osumnjicen za napad na zupnika kakanj
Luka Čokara (Foto: MUP ZDK)

Policajci MUP-a ZDK su jučer su u saradnji sa kolegama iz MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Zenici za pretres stambenih objekata i vozila koje koristi Luka Čokara na području grada Sarajevo, pronašli dio predmeta koji najvjerovatnije potiču iz razbojništva nad župnikom crkve u Kaknju. Pronađen je određeni iznos novca, kao i nakit i dukati te kutija sa napisom “Vlasništvo Župe Kakanj”.

S obzirom na to da prilikom pretresa stambenog objekta nije zatečen osumnjičeni Čokara, za njim je raspisana operativna potraga s ciljem njegovog lociranja i hapšenja.

– Budući da se osumnjičeni još nalazi u bjekstvu, Uprava policije MUP-a ZDK poziva sve građane koji imaju saznanja o njegovom kretanju da kontaktiraju policijske službenike pozivom na broj 122 ili neposrednim obraćanjem policijskim službenicima na terenu – saopćili su iz MUP-a ZDK, te uz saglasnost tužioca objavili fotografiju osumnjičenog,

Podsjetimo, Policijskoj stanici u Kaknju 2. septembra u 21:05 sati prijavljeno je razbojništvo počinjeno na štetu župnika crkve Svetog Petra i Pavla, u ulici Mehmeda Skopljaka, općina Kakanj. Počinilac je od župnika, uz prijetnju nožem, otuđio određeni iznos novca i zlatni nakit-dukate.

Odmah nakon izvršenog uviđaja pokrenute su opsežne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *