Policija pretresla šest lokacija na području TK: Pronađeno oružje, municija, droga

U pretresu na šest lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeno je oružje, municija, droga i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U pretresima na lokacijama Tuzla, Kalesija, Gračanica i Živinice su, između ostalog, pronađene po jedna automatska i vazdušna puška, dva okvira za municiju, 60 metaka kalibra 7,62 milimetra i 11 komada pištoljske municije, kao i pakovanje droge, 20 kesica sa logom “marihuana”, te biljna materija.

Pronađen je kanister sa oko 40 litara goriva, kozmetička oprema i preparati, tri LCD televizora, mašina za pranje vozila i motorna pila, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno oduzeti radi vještačenja, a policija poduzima dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja istih biti podneseni odgovarajući izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv više lica.

Pretresi su izvršeni po nalogu opštinskih sudova.

Navedenim operativnim akcijama, između ostalog, rasvijetljena su tri krivična djela teška krađa počinjena na području grada Živinice u proteklom periodu, te su pronađeni predmeti koji potječu iz više krivičnih djela teških krađa i krađa počinjenih na području Gračanice, a za koje je u toku dalja istraga. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *