Policija otvorila istragu nakon što je policajac u Jablanici uzeo 20 eura mita

Autori video zapisa navode kako im je ovo bio prvi put da podmite policajaca, a ikao su pokušali sakriti njegov identitet, to im nije pošlo za rukom

pokrenuta istraga protiv policajca iz jablanice koji je uzeo 20 eura od motociklista iz turske da im ne napise kazne
Detalj kada policajac iz Jablanice uzima mito od turskih motociklista

Odjel za profesionalne standarde – Unutrašanja kontrola Uprave policije MUP-a-HNŽ/K otvorila je unutrašnju istragu protiv policijskog službenika PS Jablanica koji je preuzeo 20 eura od turskih turista koje je zaustavio u Jablanici, potvrdili su za N1 iz MUP-a HNK-a.

Dodali su i da je u istragu uključen i Sektor kriminalističke policije.

Podsjetimo, dvojica motociklista iz Turske na jednoj od moto tura posjetili su i Bosnu i Hercegovinu gdje su kako navode po prvi puta u svojoj dugogodišnjoj moto karijeri podmitili policijskog službenika kako bi izbjegli visoku novčanu kaznu (300 KM).

Naime, oni su počinili više saobraćajnih prekršaja na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (preticanje kolone vozila na mjestu gdje je pješački prijelaz i preticanje vozila preko pune linije) na njihovu nesreću svemu je svjedočio saobraćajni policijski službenik MUP-a HNK koji ih je zaustavio.

U video zapisu objavljenom na YouTube čuje se kako im policijski službenik kako nezvanično sanajemo inicijala S.Z. uredno nabraja sve počinjene prekršaje i saopštava im kolika im novčana kazna slijedi propisana Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, piše Tuzlanski.ba.

Međutim, policijski službenik im govori kako im neće pisati dvije kazne već da odu da najbliže poslovnice banke ili pošte i plate samo jednu.

Bajkeri u tom trenutku nude nagodbu u visini od 20 eura policijskom službeniku da im ne piše kazne uz obećanje da će u nastavku vožnje biti oprezniji i poštovati saobraćajne propise.

Policajac uzima mito odnosno novčanicu u iznosu od 20 eura što se jasno vidi na snimku i govori im ‘langsam’, polako.

Autori video zapisa navode kako im je ovo bio prvi put da podmite policajaca. Iako su sakrili identitet policijskog službenika u video zapisu u jednom trenutku dok ih tek zaustavlja može se jasno vidjeti njegovo lice. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *