Policija oduzela vojnu municiju i drogu

Jedna osoba iz Čapljine uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivična djela proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga kao i zbog nedozvoljenog držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog su na području općine Čapljina 25. januara lišili slobode lice inicijala P.K. 1965 godište iz Čapljine zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. KZ FBiH, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. KZ FBiH.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini policijski službenici izvršili su pretresanje objekata i pokretnih stvari koje koristi pomenuto lice i tom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom i karakteristikama asocira na opojnu drogu “Cannabis”, zatim vojna municija kao i dijelovi opreme za vojno naoružanje čija nabavka i držanje nije dozvoljeno građanima, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navodi se u saopćenju FUP-a.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *