Policija objavila detalje masakra u Beogradu: Učenik imao spisak za likvidaciju

MUP Srbije saopštio je da je u Osnovnoj školi u Beogradu ubijeno osmoro djece i radnik obezbjeđenja.

Učenik ove škole K. K. (2009) koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu.

Veselin Milić načelnik policijske uprave za Grad Beograd istakao je da je slučaj prijavila pomoćnica direktora.

– Prijavljeno je da je u školi dijete i da puca. Nakon toga je u 8.42 i K. K. sam pozvao policiju i rekao da je upucao više lica. Imao je spisak djece koje je planirao da likvidira.  Sam je radio plan ulaza u školu i kako je sam rekao odredio mete. Skica izgleda kao iz neke igrice, naveo je Milić.

“Motiv još uvijek nije utvrđen niti nam je saopćio. Izabrao je ovu učionicu jer je bila blizu ulaza u školu, a čas historije je imalo njegovo odjeljenje. Oružje je uzeo iz stana svog oca. Ponio je i četiri molotovljeva koktela. Po dolasku je izvadio pištolj i pucao na radnika obezbjeđenja i ubio još troje djece u blizini”, pojasnio je načelnik.

 

Smrtno je stradalo osam učenika, od čega sedam djevojčica i jedan dječak.

– Ovo je planirano mjesec dana, naveo je Milić.

“Bio sam na hiljade uviđaja, ovo je u srpskom društvu nezapamćeno. Pištolje je uzeo iz stana oca, ponio je i molotovljeve koktele. Prvo je pucao u radnika obezbjeđenja, pa u dežurnu učenicu. Poslije zločina, pozvao je policiju”.

“Kako je sam izjavio, ovo je bio spisak djece koje je planirao da likvidira. Sam je radio plan ulaza i izlaza u školu. Kako je sam rekao, odredio je prioritetne mete. Ovo je pronađeno na njegovom stolu. Skica izgleda kao iz neke video igrice ili horor filma. Kako koje dijete likvidira i po kom broju. Koga će iz kog razreda da likvidira imao je brojeve”.

Otac osumnjičenog Koste K. (2009.) tvrdi da su pištolji kojim je izvršen zločin stajali u stanu u sefu pod šifrom, ali očito da je dječak znao šifre, rečeno je na konferenciji.

Na konferenciji je rečeno i da je dijete išlo sa ocem u streljane i vježbalo pucanje, pa će i prema ocu biti izvršene određene zakonske mjere.

Stradalo je osam učenika škole, sedam djevojčica i jedan dječak. Do sada je utvrđeno da se radi o S. N. (2009), B. A. (2011), A. B. (2011), A. D. ( 2009), K. M. (2010), M. A. (2009), E. K. (2009), A. Č. (2009) i radnik obezbjeđenja“, rekao je Milić.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *