Policajac u Jablanici snimljen kako uzima 20 eura mita i poništava kaznu (Video)

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, identitet policajca je sakriven, ali se jasno može vidjeti kako od njih uzima 20 eura i odustaje od pisanja kazne
Policija, jablanica, mito
Policajac snimljen kada je uzeo 20 eura (Foto: YouTube)

Novi slučaj podmićivanja policajaca dolazi iz Jablanice i to zahvaljujući snimku koji su objavili turisti iz Turske.

Oni su se svojim motociklima vozili prema Sarajevu, kada ih je zbog preticanja u Jablanici zaustavio policajac.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, identitet policajca je sakriven, ali se jasno može vidjeti kako od njih uzima 20 eura i odustaje od pisanja kazne.

Davanju, odnosno uzimanju mita prethodila je prava “borba” policajca sa engleskim jezikom, s obzirom da se na sve načine pokušavao sporazumjeti sa vozačima iz Turske što bi bilo čak i smiješno, da nije žalosno.

“U 7. dijelu našeg serijala Balkanske invazije otišli smo u Sarajevo. Putem smo podmitili policiju koja nas je zaustavila zbog krivog pretjecanja. Bio je to prvi put u životu da sam podmitio policajca. Kad sam otišao u Sarajevo, sve sam zaboravio. Više u našem videu. Uživajte u gledanju…”, napisali su u opisu videa na Youtubeu.

Pogledajte VIDEO

Trenutak kada turski motociklisti kreću u preticanje možete vidjeti na 4:40, a momenat kada policajac uzima 20 eura na 6:15. Zanimljivo je kako je prvobitna kazna za ovaj prekršaj trebala iznositi 300 KM.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *