Policajac iz Bratunca osumnjičen za razbojništvo nad Afganistancem

Zvornička policija jučer je uhapsila još dvije osobe, osumnjičene da su zajedno sa pripadnikom Policijske stanice Bratunac M. J. dan ranije počinile razbojništvo nad državljaninom Afganistana K. J.

Policajac M. J. uhapšen je prekjučer i kako je tada saopćeno iz PU Zvornik, uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo nanošenje povreda i lažno prijavljivanje, prenosi Faktor.

Policiji je, naime, dan ranije prijavljeno da je Afganistanac fizički napao policajca, te da mu je on nanio povrede braneći se.

Obojici je ukazana ljekarska pomoć i konstatovano je da je državljanin Afganistana zadobio lakše, a policajac M. J. teže povrede.

Međutim, radeći na ovom slulaju policija je došla do saznanja da se događaj nije odigrao na način kako im je to prijavljeno, već se ispostavilo kako je državljanin Afganistana bio žrtva razbojništva.

– Policijski službenici PU Zvornik su izvršenim pretresima kuća i pomoćnih objekata koje koriste lica M. J., J. S., N. F., B. Đ. i P. P. pronašli i privremeno oduzeli predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i to vatreno oružje i municiju, veću količinu novca, telefone, policijsku stop tablicu i “treptač”. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini – naveli su iz policije.

Ranije je saopćeno da će policajac koji se sumnjiči za ova krivična djela biti suspendovan. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *