Polaganjem cvijeća obilježen Dan policije Tuzlanskog kantona (Foto)

0
392

Postrojavanjem Jedinice policije za specijalnu podršku i polaganjem cvijeća na spomen obilježje ovoga petka u Tuzli je obilježen Dan policije Tuzlanskog kantona.

Zbog trenutnih epidemioloških mjera značajan datum obilježen je skromnim programom kao i prošle godine, a direktor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Dževad Korman tom prilikom je kazao da je policijski posao prije svega častan, a zatim i izuzetno opasan i težak.

“Unazad skoro dvije godine u događajima vezano za pandemiju koronavirusa policija pokazuje da je odigrala jednu vrlo važnu ulogu u sprečavanju širenja infekcije, gdje je uz minimum zaštitne opreme uložila trud i napor prilikom obavljanja svojih zadataka”, kazao je Korman.

Rad policije ocijenio je profesionalnim, ulažući maksimalne napore u izvršavanju svojih poslova i zadataka, kako bi dali garant sigurnosti građanima koji žive u Tuzlanskom kantonu.

“S te strane moram reći da je u ovom trenutku stanje sigurnosti na jednom prilično zadovoljavajućem nivou i građani zbog toga nema potrebe da budu zabrinuti. Policija TK je dovoljno obučena i opremljena, iako opreme nije nikad dovoljno. Nadam se da ćemo i u narednom periodu raditi na materijalno-tehničkom opremanju”, izjavio je Korman.

(TL, Foto: D. Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here