Pokret ‘Europa sad’ zvanično najjači politički subjekt u Crnoj Gori

Rezultati izvanrednih parlamentranih izbora, koji su održani u nedjelju u Crnoj Gori, pokazuju kako neće biti lako formirati stabilnu vladu jer su izbori donijeli promjenu – ocijenio je koordinator monitoring tima u Centru za monitoring i istraživanje CeMI (CEMI) Ognjen Mitrović.

On je ponovio projekcije preliminarnih rezultata parlamentarnih izbora 2023. koje je CEMI objavio, na osnovu 99,2 obrađenih biračkih mjesta.

Na osnovu tih projekcija, Pokret “Europa sad” će imati 24 mandata, koalicija Zajedno 21.

Crna Gora: Pokret 'Europa sad' zvanično najjači politički subjekt
(Foto: Twitter)

Mitrović podsjeća da su dvije partije na ivici cenzusa SDP (2,9) i Pravda za sve, Vladimira Leposavića.

Ovi izbori su donijeli promjenu i PES je sada i zvanično najjači politički subjekt, sada imamo taj ciklus zaokružen i formalno“, kazao je Mitrović.

On kaže da su izbori kolovoza 2020. godine bili povjesni, jer su značili promjene, ali dodaje da se i u ove izbore ušlo kao povjesne uz određenu neizvjesnost.

Na pitanje da li ćemo dobit stabilnu vladu koja će trajati četiri godine nije lako odgovoriti i neće biti lako formirati jednu takvu vladu”, kazao je Mitrović za TVCG.

Podsjeća i da je ovo najniža izlaznost od uvođenje višestranačja te da je došlo do određenog zasićenja ali da je na izlaznost uticao i termin održavanja izbora, na početku same turističke sezone.

Podijeli

One comment

  1. radi se o velikoserbskoj vazalnoj stranci vučića, koju plaća SAD, sa ciljem urušavanja CG

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *