Pokrenuta procedura za smjenu Sebije Izetbegović

Privremeni UO KCUS-a danas je održao prvu redovnu sjednicu. Na dnevnom redu su teme od značaja za funkcionisanje KCUS-a. Želimo naglasiti da UO poštuje princip transparentnosti u radu. Najviše interesovanje bilo je za smjenu generalne direktorice Sebije Izetbegović
ostaje na snazi odluka unsa o statusu sebije izetbegovic
Sebija Izetbegović (Foto: Arhiva)

Održana je prva sjednica privremenog UO KCUS-a, a kako je saopćeno nakon, pokrenuta je procedura smjene generalne direktorice KCUS-a, Sebije Izetbegović.

“Privremeni UO KCUS-a danas je održao prvu redovnu sjednicu. Na dnevnom redu su teme od značaja za funkcionisanje KCUS-a. Želimo naglasiti da UO poštuje princip transparentnosti u radu. Najviše interesovanje bilo je za smjenu generalne direktorice Sebije Izetbegović. U vezi s tim vas informišemo da smo pokrenuli proceduru smjene generalne direktorice KCUS-a”, rečeno je nakon sjednice.

“Član 53. statuta KCUS-a propisuje da je UO dužan razriješiti generalnog direktora i prije isteka mandata ako je između ostalog nastane neki od razloga koji po posebnim propisima dovede do prestanka Ugovora o radu”, kazala je Muamera Šehić u izjavi nakon sjednice.

Izetbegović ima rok od osam dana da podnese žalbu na odluku.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *