Pokrenuta istraga rada policajaca u slučaju hapšenja novinarke Nidžare Ahmetašević

1
264

Video snimak koji kruži internetom i koji pokazuje brutalnost policije prilikom privođenja novinarke šokirao je javnost.

– Nakon što je u vezi s današnjim događajem objavljen videosnimak u javnosti i od strane N. A. Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podnešena pritužba na rad policijskih službenika Treće PU – PS Novo Sarajevo, o svemu je upoznat i Odbor za žalbe javnosti Skupštine Kantona Sarajevo uz čiju saglasnost je otvorena unutrašnja istraga s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti vezanih za ovaj slučaj i utvrđivanja eventualne odgovornosti pojedinih policijskih službenika i propusta u njihovom radu, stoji u saopćenju iz Uprave policije MUP-a KS.

Podsjetimo da je ranije i komesarka za ljudska prava u Vijeću Evrope također pozvala vlasti da izvrše brzu i nezavisnu istragu o ponašanju policajaca za vrijeme hapšenja Nidžare Ahmetašević, ali i novinarska udruženja.(hayat,tl)

1 komentar

  1. Zadrigli, korumpirani i nesposobni nepismeni policijoti se izivljavaju nad gradjanima BiH, partijska su policija. Migrante ne smiju da pipnu. A oni divljaju kao i vlast.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here