Pokrenuta inicijativa da se stadionu Grbavica doda ime Ivice Osima

Načelnik sarajevske opštine Novo Sarajevo Hasan Tanović današnjom objavom na svojim društvenim profilima oprostio se od Ivice Osima.

Također je najavio pokretanje inicijative da se stadionu Grbavica doda ime legendarnog stručnjaka i fudbalera.

“Danas se ugasila i posljednja nada da ćemo zajedno, kroz snimanje dokumentarnog filma o njemu i klubu, obilježiti 100 godina FK Željezničar. Prestalo je da kuca srce velikog čovjeka i sportiste. Nije se Švabi svidjela moja ideja o kojoj sam razgovarao sa jednom od uprava Željezničara, predstavnicima udruženja sportskih novinara i njegovim sinom Amarom, da se stadionu Grbavica doda njegovo ime, “Stadion Grbavica – Ivica Osim”, baš kao što mu se nije svidjela ni inicijativa istih tih sportskih novinara koji su onomad predlagali da se jedna ulica na njegovoj Grbavici nazove po njemu.

“Nema potrebe za tim za života”, to je bio njegov izričit stav. Takav je bio, jednostavan, gord i odlučan, kao i uvijek u životu.

Danas ne znam zbog čega sam više tužan, da li zato što se nismo sreli i lično razgovarali o ovoj ideji i probali ga nagovoriti da za života dobije “spomenik“ koji zaslužuje, da li zato što još jednom nismo zabilježili njegove posljednje riječi u planiranom dokumentarnom filmu ili što sam njegovom smrću dobio priliku da opet pokrenemo istu inicijativu oko imena stadiona.

Neka je vječna slava i hvala ovom sinu bosanskom! IVICA OSIM!”, napisao je Tanović.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *