Pokrenuta akcija pomoći “Pokrenite se Brčaci”

Nakon jučerašnje tragedije u Brčkom gdje je u požaru u kući stradalo šest osoba, pokrenuta je humanitarnu akcija kako bi se obezbijedila pomoć za ostale članove porodice koji su ostali bez krova nad glavom.

Akciju je pokrenuo Miralem Gigović iz Brčkog, koji je na svom profilu napisao kako je nakon tragedije bez krova nad glavom ostalo troje odraslih (dva muškarca i žena), dvije bebe (dječak i djevojčica, do godine), četiri dječaka (2, 4, 7 i 13 godina) i dvije djevojčice (4 i 5).

Akcija je, kako je naveo, počela odmah a trajat će do 17 sati danas kada će sve biti uručeno porodici.

“Pokrenite se Brčaci”, pozvao je Gigović sugrađane te dodao da jedan komad odjeće “nama ništa ne znači dok nekom znači mnogo”.

Nekoliko sati se ponovo oglasio ne krijući oduševljenje jer je za samo par sati prikupljena veća količina stvari, a potom je dio i uručen.

“Dovoljno je zrno da srce bude puno!”, napisao je Gigović na kraju svog posta.

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta Sead Šadić naveo je da je, prema informacijama kojima raspolaže, u kući u kojoj je izbio požar živjelo 17 osoba.

– Manji požar je izbio u dnevnom boravku gdje se nalazilo više osoba. U drugoj prostoriji na spratu nalazilo se četvoro djece koji su zadobili lakše opekotine na tijelu, ali nisu životno ugrožena, pojasnio je Šadić.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *