Poklanja svoje auto Gradskoj upravi da ne bi kupovali novi: “Nemojte nas tjerati u dijasporu”

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Gradačac usvojen je budžet za ovu godinu, a vijećnici nisu prihvatili amandman kolegice Raseme Novalić da se novac namijenjen kupovini službenog vozila preusmjeri u subvencioniranje lijeka za trudnice.

U pitanju je iznos od 40.000 KM, a ovaj amandman podržalo je osam od 30 vijećnika, piše Gradačački glas.

Ogorčen zbog ove odluke, Mustafa Sinanović iz Gradačca oglasio se na Facebooku i Gradskoj upravi ponudio svoj automobil “passat” da ne kupuju novi.

– Potresen odlukom Gradskog vijeća želim da pokažem solidarnost svim trudnicama i zahvaliti se doktorici Rasemi Novalić na inicijativi i svima onima koji su je podržali. Ja, Mustafa Sinanović,iz Kerepa poklanjam svoje polovno auto Gradskoj upravi, da isti ne uzimaju auto, a novac od kupovine usmjere na inicijativu doktorice Raseme Novalić.

Moja porodica Sinanović je dobro poznata po velikodušnosti. Moj babo Osman Sinanović je bio borac od prvog do zadnjeg dana. Moj brat,Sifet Sinanović je ostavio glavu pod čuvenom jabukom na Požarikama, metkom u glavu. Mi smo se ugradili u temelje ove države!!!! NEMOJTE NAS TJERATI U DIJASPORU! – napisao je Mustafa Sinanović. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *