Pogledajte odbrane Bukvića i slavlje nogometaša Slobode (Foto)

Vratar Semir Bukvić, koji je tokom utakmice imao više fenomenalnih intervenacija, a prilikom izvođenja "penala" pokazao je vrhunsku klasu

0
514

Nogometaši Slobode hrabro su se danas suprostavili Zrinjskom, uspjeli su nakon primljenog gola pogoditi za 1:1 u regularnom vremenu, slaviti nakon izvođenja 11-eraca (4:3), te se tako plasirati u četvrtfinale Kupa BiH.

Ko što smo u izvještaju naveli, junak utakmice bio je vratar Semir Bukvić, koji je tokom utakmice imao više fenomenalnih intervenacija, a prilikom izviđenja “penala” pokazao je vrhunsku klasu.

“Pročitao” je trojicu igrača Zrinjskog – Zlomislića, Magdića i Juranovića, odbranio im udarce, a jedino su ga uspjeli savladati s “bijele tačke” Bilbija i Savić.

Tako je Bukvić odveo Slobodu u naredni krug takmičenja. Pokušali smo dobiti njegovu izjavu nakon utakmice, ali igrači i treneri ne smiju davati izjave bez odobrenja klupske uprave, odnosno, PR-a.

Obećana nam je izjava, ali je vrijeme “trošilo” aktuelnost, tako da ovaj tekst, nakon podužeg čekanja, objavljujemo bez Bukvićevog mišljenja o odbranama i uspjehu ekipe.

Pogledajte snimke odbrane “pantera” tuzlanskog tima, neke golove s “penala”, te slavlje igrača Slobode.

Nepravedno bi bilo ne spomenuti gol Ramića, koji je donio izjednačenje na 1:1, iako mu je s 11 metara mostarski vratar Kukić odbranio udarac, te golove koji su Slobodu odveli među posljednjih osam ekipa u Kupu BiH: Amara Beganovića, Muharema Ćivića i Saše Maksimovića, koji su šutirali majstorski, ne pruživši priliku Kukiću ni da trepne, a kamoli da odbrani koji šut.

Svaka čast igračima Slobode, sretno do finala! (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here